Matematik

Geogebra - vektorer

12. april 2024 af ss15 - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der nogle der ved, hvordan jeg laver b) på Geogebra?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2024 af Amatøren

Hej, 

Skæringspunktet mellem to rette linjer, er givet ved løsningerne til det tilhørende ligningssystem. Det lyder måske svært, men du skal bare tænke på det som to ligninger med to ubekendte.

Vi kan af parameterfremstillingen aflæse en retningsvektor og et punkt, der ligger på linjen, m. Heraf kan vi omskrive udtrykket for m til formen y = ax + b. Derfra har vi to ligninger (kaldet et ligningssystem) med to ubekendte, som du kan løse vh.a. Geogebra.

En anden metode, hvis det må løses grafisk, er at indtegne de to linjer, l og m, i Geogebra og aflæse i hvilket punkt de to linjer skærer hinanden.

Håber det giver mening så langt? :)


Svar #2
12. april 2024 af ss15

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2024 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \textup{Input: Sk\ae ring(x\,-\,y\,+\,2\,=\,0, linje((1,1), vektor((3,1))))} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2024 af mathon

i hånden:

\begin{array}{lllllll} \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}\\&& 1+3t-(1+t)+2=0\\\\&&1+3t-1-t+2=0\\\\&& 2t+2=0\\\\&&t=-1\\ \textup{dvs sk\ae ringspunktet}\\&&\begin{pmatrix} x\\y\end{}=\begin{pmatrix}1\\1 \end{}+(-1)\cdot \begin{pmatrix}3\\1 \end{}=\begin{pmatrix}-2\\0\end{} \end{}
         


Skriv et svar til: Geogebra - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.