Fysik

Frit fald

01. juni 2024 af Sophia2006 - Niveau: B-niveau
Har disse 2 formler, s(t)=1/2*g*t^2, og, v(t)=g*t, kan i forklare sammenhængen mellem dem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2024 af jl9

Prøv og bestem stamfunktionen til v(t). Eller differentier s(t).


Svar #2
01. juni 2024 af Sophia2006

Undskyld men forstår det altså ikke rigtigt. Kan det forklares mere udførligt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2024 af Anders521

#0 Du spørger om sammmenhængen mellem s og v. Som der er nævnt i #1, gør følgende:

Differentiere s, dvs. s'(t) = ( ½·g·t 2 )' = ½·2·g·t2-1 = ...                                                                                          Integrere v, dvs. ∫ v(t) dt = ∫ g·t dt = g· ∫ t1 dt = g· ( ( 1/(1+1) )· t1+1) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2024 af ringstedLC

Ved det frie fald er acc. =

\begin{align*}s'(t) &= v(t) &\Rightarrow \int \!v(t)\,\mathrm{d}t &=s(t) \\ &&\int\!g\cdot t\,\mathrm{d}t &= \tfrac{1}{2}\cdot g\cdot t^2 \end{align*}


Svar #5
02. juni 2024 af Sophia2006

Tak til alle:) for svarene

Skriv et svar til: Frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.