Biologi

Nervecellens signal

08. juni kl. 00:07 af hansegøj - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke, hvordan kan en elektrisk impuls fra en nervecelle udgå fra den ene nervecelles axon over til den andens dendritter... rejser neve-impulsen ikke hele vejen gennem axonet og ud gennem dens endeterminalerne og derefter over i et nyt nerons dendritter,  når man taler om en præsynaptiske neron til en  postsynaptisk neron?    i min bog står der" synapsen er det områede, hvor nerveimpulsen overføres fra den ene nervecelles axon til den andens dendritter"      signalet kan vel ikke hoppe fra midten og så over i begyndelsen af et nyt neron?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni kl. 21:41 af HrPjuskebusk

Signalet kan vel ikke hoppe fra midten og så over i begyndelsen af et nyt neron?

Nej det kan den nemlig ikke! Det der sker er, at den elektriske impuls vandrer ned igennem axonet til præsynapsen, hvor det elektriske signal får neurotransmittere frigivet, og neurotransmittere kommer ud i området imellem præ- og post-synapsen.

Nogle af de her neurotransmittere vil sætte sig på post-neuronets receptorer. De aktiverede receptorer vil få post-synapsen til at åbne ion-kanaler, der vil depolarisere nervecellen, og sende impulsen videre gennem dendritten

Sig til hvis du har brug for en dybere/mere simpel forklaring:)


Skriv et svar til: Nervecellens signal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.