Matematik

global minimum

02. september kl. 15:38 af Bumbum113 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne opgave:
Lad f(x) = x^6 − 6x^5 for x∈[0,10]. Det oplyses at f har et globalt minimum i x0. Bestem x0
jeg har allerede fundet de kritiske punkter, de er x=0 og x=5, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre nu
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september kl. 15:46 af Anders521

#0 Bestem monotoniforholdet for f.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september kl. 15:52 af mathon

Find monotoniintervaller for f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september kl. 15:57 af oppenede

Minimum antages i et kritiskt punkt eller et randpunkt. Randpunkterne af x∈[0,10] er x=0 og x=10.
Dvs. x0 er 0, 5 eller 10 afhængig af hvilken af værdierne f(0), f(5), f(10) der er mindst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september kl. 09:50 af mathon

                   \small f\left(\left\{0,5,10 \right\}\right )=\left\{0,-3125,400000 \right\}


Skriv et svar til: global minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.