Matematik

Hjælp til ligning og regneregler for Eulers tal

17. september kl. 20:49 af Sarahmipmip - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i tvivl om den vedhæftede ligning, som jeg har løst uden hjælpemidler. Jeg fik resultatet: x=0.25 eller 1/4, men er lidt i tvivl om eulers tal og hvad jeg skulle gøre med den del af ligningen 

-tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september kl. 21:15 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september kl. 21:20 af jl9

a)

Et af de to led, eller begge led, på venstresiden skal give 0.

ex kan ikke give 0 for nogen værdi af x.

x=1/4 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september kl. 22:12 af Eksperimentalfysikeren

#2 Der er kun ét led, men to faktorer. I parentesen er der to led.

Bortset fra det  er #2 korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september kl. 22:18 af jl9

Undskyld, ja der skulle selvfølgelig have stået faktorer og ikke led


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. september kl. 22:43 af SuneChr

# 0               "... men er lidt i tvivl om eulers tal og hvad jeg skulle gøre med den del af ligningen" 
a)   Første faktor i ligningen er eksponentialfunktionen, som er et specialtilfælde af den generelle
      eksponentielle funktion y = ax . Om den gælder, at den er positiv for alle x. Faktoren kan derfor
      ikke antage værdien 0 , og tilbage i ligningen er at undersøge parentesen med de to led.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning og regneregler for Eulers tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.