Fysik

Vands specifikke varmekapacitet

09. oktober 2024 af Lehas - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået følgende opgave:
"1. Først skal I finde vands specifikke varmekapacitet. Overvej hvilke data fra graferne I kan .bruge til dette. Foretag en lineær regression på disse data, og sammenlign med den teoretiske formel (Hint: det kan være at i bliver nødt til at omskrive formlen, før den ligner den rette linjes ligning, som i kender den)"
(Jeg har vedhæftede grafen)

Er det rigtigt man skal bruge følgende formel til at finde vands specifikke varmekapacitet:
c=\frac{1}{a \cdot m}
Hvor a er grafens hældning og m er start massen af vandet (0,2686 kg):

c=\frac{1}{ 0,0008 \frac{^{\circ}C}{J}\cdot 0,2686 kg} = 4653,760 \frac{J}{kg\cdot ^{\circ} C}
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2024 af mathon

          \normal\begin{array}{llllll}&&T=a\cdot E+b\\\\ \textup{hvor enheden for b\aa de T og b er }\degree C\\\\\textup{dvs}\\&&\left(T-b\right)=a\cdot (m\cdot c\cdot \Delta T)\\\\&&\Delta T=a\cdot m\cdot c\cdot \Delta T\qquad [a]=\frac{\degree C}{J}\\\\&&1=a\cdot m \cdot c \\\\&&c=\frac{1}{a\cdot m} \\\\&& c=\frac{1}{ 0,0008 \frac{^{\circ}C}{J}\cdot 0,2686 kg} = 4653.760\; \frac{J}{kg\cdot ^{\circ} C}=4.6534\;\mathrm{\frac{kJ}{kg\cdot K}}\\\\&& \end{}


Skriv et svar til: Vands specifikke varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.