Fysik

Bølger

16. oktober 2024 af Zephyrine - Niveau: C-niveau

Hej

I min bog beskrives den samme svingning på to forskellige måder, men jeg er meget forvirret over om fx. på den øverste del af figuren beskriver den svingningen som funktion af tid eller sted? Kan I yderligere forklare forskellen? 


Svar #1
16. oktober 2024 af Zephyrine

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2024 af mathon

Udsvinget er engentlig en funktione af både tid og sted:

                           

                                                             \begin{array}{llllllll} &&u(t,x)=A\cdot \cos \left(\omega t -k\cdot x+\varphi_o\right) \\ \end{}

Holdes x konstant dvs
betragtes udsvinget på et bestemt sted
til tiden t haves:

                                                             \begin{array}{llllllll} &&u(t)=A\cdot \cos \left(\omega t+\underset{\textup{konstant}}{\underbrace{\left(-kx+\varphi_0 \right )}} \right )\\ \end{}

Holdes t konstant
dvs betragtes udsvsinget langs
hele x-aksen på et bestemt tidspunkt
haves:

                                                             \begin{array}{llllllll} &&u(x)=A\cdot \cos \left(-k x+\underset{\textup{konstant}}{\underbrace{\left(\omega t +\varphi_o\right)}}\right) \\ \end{}
 


Svar #4
16. oktober 2024 af Zephyrine

Det giver meget mening, smukt forklaret! 


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.