Matematik

Grafen for f

20. oktober 2024 af ss15 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til a. Forstår ikke helt, hvordan jeg skal skrive funktionen ind i Geogebra. B har jeg styr på, men forstår virkelig ikke, hvordan figuren skal tegnes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2024 af ringstedLC

a) Brug "Hvis-så-ellers"-kommandoen, og "Hvis-så"- kommandoen på "ellers" plads:

Hvis( -15 ≤ x ≤ 0, 6, Hvis( 0 < x ≤ 44, √(-x2 + 52x + 36) ) )


Svar #2
20. oktober 2024 af ss15

Så det er to delforskifter?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2024 af ringstedLC

Med kun ét kriterie kan kommandoen udelades, fx:

√(-x2 + 52x + 36) , 0 < x ≤ 44


Svar #4
20. oktober 2024 af ss15

Tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2024 af ringstedLC

#2 Ja. Pæren sidder i en cylinder med r = 6 cm og h = 15 cm og skærmen er den krumme del mellem 0 og 44 cm


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2024 af mathon

b)

       Her skal du benytte
       formlen for graflængde:

                                                       l_{a,b}\;=\quad \int_{a}^{b}\sqrt{1+\left(f{\,}'(x)\right)^2}\;\mathrm{d}x

                  \begin{array}{lllllll} f(x)=&\sqrt{-x^2+52x+36},\quad 0<x\leq 44\\\\ f{\,}'(x)=&\frac{1}{2\sqrt{-x^2+52x+36}}\cdot(-x^2+52x+36)^{'}=\frac{-2x+52}{2\sqrt{-x^2+52x+36}}=\frac{2\left(-x+26 \right )}{2\sqrt{-x^2+52x+36}}=\\\\& \frac{-x+26}{\sqrt{-x^2+52x+36}},\quad 0<x\leq44 \end{}


Skriv et svar til: Grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.