Matematik

Stigning i procent uden kendt startværdi

20. oktober 2024 af J3ger - Niveau: C-niveau

Jeg skal udregne hvor stor en mængde har været i '22, hvis den er steget med 11.5% til 8.3 i '23, og kan ikke finde en ordentlig formel. Er der nogen der har en?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2024 af ringstedLC

Det er almindelig procentregning. Mængden i '23 udgør 111.5% af mængden i '22:

\begin{align*} M_{22} &= \frac{M_{23}\cdot 100}{111.5}=\frac{M_{23}}{1.115}=...\end{}


Svar #2
20. oktober 2024 af J3ger

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2024 af mathon

             \begin{array}{lllllll} M_{2022}=M_{2023}\cdot 1.115^{-1}=8.3\cdot 1.115^{-1}=7.4(4) \end{}


Skriv et svar til: Stigning i procent uden kendt startværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.