Fysik

Fasebegrebet

24. oktober 2024 af jepp7815 - Niveau: C-niveau

Vil I mene, at det er korrekt brug af fasebegrebet med henhold til desturktiv og konstruktiv interferens:


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

Hvor har du den tekst fra?

I funtionen f(t)=A sin(ωt+φ) kaldes A for amplituden, ω den cykliske frekvens, φ fasekonstanten og ωt+φ er fasen.

Hvis man i stedet har g(x)=A sin(kx +φ), kaldes k for bølgetallet (ikke bølgenummeret, det er noget andet) og fasen er kx+φ. g(x) er så afhængig af en afstand, mens f(t) er afhængig af tiden.

Hvis y1(t) = A sin(ωt+φ1) og y2(t) = A sin(ωt+φ2), vil billedet til venstre svare til φ12+2pπ. Det er konstruktiv ing´terferens. Billedet til højre svarer til φ12+2pπ+π. Det er destruktiv interferens.


Svar #2
24. oktober 2024 af jepp7815

Hvad vil du så mene om dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

Du mener nok ikke "fasen som funktion", men "bølgen som funktion".

Der mangler så, at bølgen både afhænger af stedet og af tiden. En éndimensional bølge har derfor formen f(x,t) = A sin( ωt - kx + φ).

Hvis den optræder sammen med bølgen g(x,t) = A sin( ωt + kx + φ), der løber den modsatte vej, vil der være steder, hvor der er konstruktiv interferens og steder, hvor der er destruktiv interferens.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2024 af mathon


Skriv et svar til: Fasebegrebet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.