Matematik

Differentialregning

26. oktober 2024 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Hej. vi er begyndt på ement "differentialregning ". Jeg skal lave følgende opgave, som jeg ikke helt kan gennemskue, hvordan jeg gør. 

Lyder således: "Løs ligningen: f´(x)=1"

OBS: dette skal løses ved aflæsningen på grafen nedenfor:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2024 af mathon

Det kunne godt ligne  f '(3) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2024 af ringstedLC

Du skal finde de x-værdier, hvor f '(x) = hældningen af grafen = 1

- læg en lineal så den har hældningen "1". Det svarer til 45º.

- Forskyd langsomt linealen så den tangerer grafen.

- Aflæs røringspunktets x-koordinat.

Bemærk: Der kan være flere røringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2024 af mathon

samt
                f '(-2.5) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2024 af mathon

Grafen ovenfor synes at være for et tredjegradspolynomium,
som har 
                         ligningen                         \small \begin{array}{llllll} f(x)=ax^3+bx^2+cx+d \end{}

                         og den afledede              \small \begin{array}{llllll} f{\,}'(x)=3ax^2+2bx+c \end{}

                         så                                   \small \begin{array}{llllll} f{\,}'(x)=3ax^2+2bx+c = 1 \end{}

                        er en andengradsligning,
                        som kan have to
                        løsninger.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.