Matematik

f´(x)

31. oktober 2024 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg forstår ikke denne opgave overhoved. Nogen der kan hjælpe?

OBS: det er til delprøve 1 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2024 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2024 af jl9

f'(x) = 0 hvor tangenten til f er vandret.

f'(x) er negativ hvor f er aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2024 af SuneChr

Lav en fortegnslinje for f '(x) . Vi ved, at f er aftagende, når f ' < 0 , at f er voksende, når f ' > 0 ,
og at f har et ekstremum for f ' = 0 .
x  ---------------------- 4 --------------------------- 6 ------------------------→
f '                +          0                   -               0           +
Aflæs nu, for hvilke værdier for x er f ' negativ.
Angiv det som et interval, eller som en mængde ved mængdesymbol.


Svar #4
01. november 2024 af hfstudentt

men så er svaret vel det samme - nemlig i x=4 og x=6. For det er der grafen er aftagende og samtidg er det der, hvor der er en vandret tangent?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2024 af jl9

Det er korrekt at lignignen f'(x) = 0 har to løsninger: x=4 eller x=6, og at f har vandret tangent der. I disse to punkter er f hverken voksende eller aftagende.

Det kan ses på grafen hvor f er voksende samt hvor f er aftagende.


Skriv et svar til: f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.