Matematik

matematik opgave

09. december 2024 af Torvik - Niveau: 7. klasse

jeg har en opgave og jeg har svært ved at komme videre.

opgaven siger

"I forlystelsesparken stiger billetprisen med 15 %.
Før kostede en billet 100 kr.
Hvad bliver den nye billetpris?" 

og jeg ved ikke hvordan man regner procent oveni et beløb.

jeg har kun lært at trække procent fra et beløb.

jeg håber i kan hjælpe mig med at komme videre!!.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2024 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2024 af PeterValberg

\text{ny pris}=\text{gammel pris}\,\cdot\,\left(1+\frac{\text{stigning i procent}}{100%} \right )

\text{ny pris}=100\text{ kr}\,\cdot\,\left(1+\frac{15%}{100%} \right )=100\text{ kr}\,\cdot\,1,15=\,\cdots\,\text{kr}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2024 af M2023

#0. Ny pris = gammel pris + (gammel pris) · (procentvis ændring som decimaltal). Her får man: 

Ny pris = 100 kr + (100 kr) · 0,15 = 100 kr. + 15 kr. = 115 kr.


Svar #4
11. december 2024 af Torvik

1000 Taak for jeres hjælp!!


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.