Fysik

opdrift

05. januar 2025 af Wagsen - Niveau: B-niveau

Hejsa 

jeg vil gerne have svar på om jeg har løst den her opgave rigigt? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2025 af Eksperimentalfysikeren

I c) går du over åen efter vand. Når loddet står på bunden, viser vægten det samme som hvis det stod på vægtskålen ved siden af glasset, så din sidste ligning er tilstrækkelig.


Svar #2
05. januar 2025 af Wagsen

så det vil sige at svaret er 334,8? og er det pga archimedes lov?


Svar #3
05. januar 2025 af Wagsen

#2

så det vil sige at svaret er 334,8? og er det pga archimedes lov? eller kan du uddybe hvorfor det er det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2025 af M2023

#0. Tegning i Geogebra. FS = snorkraft, FL = tyngdekraft på lod, FO = opdrift på lod, FB = tyngdekraft på bæger og vand.

Vedhæftet fil:Opdrift.png

Svar #5
05. januar 2025 af Wagsen

Tusind tak for den gode respons, sætter jeg stor pris på, jeg tror måske bare lige jeg vil helt sikker fordi det er en eksamensopgave at svaret er 334,8 g og om jeg skal skrive enhederne i kg og ikke g og om det skal i m og ikke cm??

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2025 af ringstedLC

#5 Det er uklart, hvad du spørger om. Der er mange svar på opgaverne.

Men din FOpd er forkert.


Svar #7
06. januar 2025 af Wagsen

Jeg mener bare hvad er svaret så til opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2025 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Opdrift p\aa \ loddet}\\\textup{i fig. 2:}\\\\& F_{\textup{op}}=V_{\textup{v\ae ske}}\cdot \varrho_{\textup{v\ae ske}}\cdot g=\\\\& (23.55\;\mathrm{cm^3})\cdot(1.238\;\mathrm{\frac{g}{cm^3}})\cdot \left(10^{-3}\;\mathrm{\frac{kg}{g}} \right )\cdot (9.82\;\mathrm{\frac{N}{kg}})= 0.286\;\mathrm{N} \end{}


Svar #9
06. januar 2025 af Wagsen

er det hele i N?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2025 af M2023

#0. Jeg prøver at lægge hele opgaven ind.

Vedhæftet fil:Opdrift_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2025 af M2023

#4. Den resulterende kraft på vægten kaldes F.

Der gælder, at: F = FB + FL - FS i alle tre tilfælde. Det som vægten viser er F/g.

1.2) F/g = (FB + FL - (FL - FO))/g =
       (FB + FO)/g = 
       mBæger med vand + VLod·ρVæske = 
       334,8 g + (23,55 cm3)·(1,235 g/cm3) = 
       334,8 g + 23,55·1,235 g = 
       334,8 g + 29,08 g =
       363,9 g 

1.3) F/g = (FB + FL)/g = 
       mBæger med vand + mLod =
       334,8 g + 199,5 g =
       534,3 g


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.