Fysik

Det samlede spændingsfald?

07. januar 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Hej

hvorfor siger man 'det samlede spændingsfald over spændingskilden'? hvis man nu har kun en spændingskilde?

og når man måler spændingsfaldet over spændingskilden med et voltmeter, måler man så 'det samlede spændingsfald'?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2025 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2025 af mathon

Spændingsfaldet over spændingskilden uden ydre kredsløb
er 
                                         Uo

med ydre kredsløb

                                               Upol 

                                       Uo = Upol + Uindre       benævnt det samlede spændingsfald


Svar #3
08. januar 2025 af upontheabyss

#2
Spændingsfaldet over spændingskilden uden ydre kredsløb
er 
                                         Uo

med ydre kredsløb

                                               Upol 

                                       Uo = Upol + Uindre       benævnt det samlede spændingsfald


Og når man måler spændingsfaldet over spændingskilden med et parrallelforbundet voltmeter, så måler man det samlede spændingsfald?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2025 af ringstedLC

#3 Det kommer an på om der et ydre kredsløb (belastning):

Ved måling på en ubelastet spændingskildes poler, så måles der et spændingsfald Upol = U0

Ved måling på en belastet spændingskildes poler, så måles der et samlet spændingsfald  Upol = U0 - Uindre


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2025 af Eksperimentalfysikeren

Spændingskilden kan betragtes som en ideel spændigskilde, der ikke er afhængig af belastningen, i serie med en modstand. U0 er spændingsfaldet over den ideelle spændingskilde og Uindre spændingsfaldet over modstanden.


Skriv et svar til: Det samlede spændingsfald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.