Matematik

funktioner af to variable

19. februar 2025 af EllaS31 - Niveau: B-niveau

hej, nogen der kan hjælpe med dette: 

en funktion er givet ved f(x,y)=a*x^2*y-x^3-b*y. Her skal jeg differentier funktionen med hensyn til og x og derefter til y. jeg har gjort det ved x men jeg bliver forvirret når jeg skal gøre det med hensyn til y. frostår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2025 af mathon

fy’(x,y)=a•x^2-b

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2025 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{Til beregning af }{f_y}'(x,y)\\\\&& f(x,y)=(a\cdot x^2)\cdot y-(x^3)-(b)\cdot y\\ \text{Parenteserne er konstanter}\\&&{f_y}'(x,y)=(a\cdot x^2)-0-(b)\\\\\\&& {f_y}'(x,y)=a\cdot x^2-0-b \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2025 af mathon

Nullet skal naturligvis
ikke medtages.                          

                                                            \begin{array}{llllll} \\\\\\&& {f_y}'(x,y)=a\cdot x^2-b \end{}


Skriv et svar til: funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.