Matematik

Cosinus relation?

04. maj 2025 af TheAngels - Niveau: A-niveau

Jeg skal gøre rede for at Cos(a) = 5/8

hvor a = 4, b = 4 og c = 5

tænke man skulle bruge cos(A)=b^2+c^2-a^2/2ac 

men kan ikke få det til at. være 8 i nævneren


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2025 af mathon

                          \Large\begin{array}{llllll} \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot {\color{Red}{b}}\cdot c}\\\\ \cos(A)=\frac{4^2+5^2-4^2}{2\cdot 4\cdot 5}\\\\ \cos(A)=\frac{\cancel{5}\cdot 5}{\cancel{5}\cdot 8}=\frac{5}{8} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2025 af ringstedLC

Du mangler parenteser:

\begin{align*} \cos(A) &= \frac{b^2+c^2-a^2}{2\,{\color{Red}b}\,c}=\bigl(b^2+c^2-a^2\bigr)/\bigl(2\,b\,c\bigr) \\ \cos(A) &= \frac{4^2+5^2-4^2}{2\cdot4\cdot5}=\frac{5^2}{8\cdot5} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2025 af SuneChr

#0
Vi kan nøjes med mindre ammunition i bøssen:
ΔABC er ligebenet. Højden på C deler |AB| i to lige stykker, |AC1| og |C1B|
Den retvinklede trekant ACC1 :    cos A = (5/2) / 4 = ...


Skriv et svar til: Cosinus relation?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.