Fysik

Aktivitet og henfaldsloven

07. maj 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lavet et forsøg

Der er antal henfald pr. 10 s (y-aksen) også er der tid (x-aksen)

hvad er enheden på y-aksen?
jeg har fået af vide af min lærer at sådan skal det opstilles (jeg skal altså formentligt ikke udregne det som bare Bq= s-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2025 af mathon

Et antal er dimensionsløst = uden enhed.
Du har derfor ingen enhed på y-aksen.

\begin{array}{lllllll}& \textup{Aktiviteten}\\&&A=k\cdot N\\ \textup{hvor }k\textup{ er henfaldskonstanten}\\ \textup{med enheden }s^{-1}=Bk \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2025 af mathon

Aktiviteten ønskes positiv,
hvorfor den defineres:
                                              \begin{array}{llllll} A=&\frac{-\mathrm{d}N}{\mathrm{d}t}=-\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}t}(N)= -\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}t}(N_0\cdot e^{-k\cdot t} )=-N_0\cdot e^{-k\cdot t}\cdot (-k)=k\cdot( N_0\cdot e^{-k\cdot t})=\\\\&k\cdot N \end{}
 


Skriv et svar til: Aktivitet og henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.