Fysik

Aktivitet og kernefysik

08. maj 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

kan man godt angive aktiviteten som

2(10)-1

altså 2 henfald pr. 10 sekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2025 af ringstedLC

Du skal have enheder på:

\begin{align*} A=\frac{\textup{antal}}{t} &= \textup{antal}\cdot t^{-1} \\ \bigl[A\bigr] &= \textup{antal}\cdot \textup{s}^{-1}=\textup{Bq} \\ A &= 2\cdot(10\,\textup{s})^{-1}=0.2\,\textup{Bq} \end{}


Svar #2
08. maj 2025 af upontheabyss

#1

Du skal have enheder på:

\begin{align*} A=\frac{\textup{antal}}{t} &= \textup{antal}\cdot t^{-1} \\ \bigl[A\bigr] &= \textup{antal}\cdot \textup{s}^{-1}=\textup{Bq} \\ A &= 2\cdot(10\,\textup{s})^{-1}=0.2\,\textup{Bq} \end{}

hej

se

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2098116


Skriv et svar til: Aktivitet og kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.