Matematik

Procent

01. marts 2015 af Kaaatrineee (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Jeg er lige gået i stå med denne opg.:

3 poser nødder koster på tilbud 27 kr., hvorved man sparer 25%

- Hvor mange procent har man sparet, hvis tilbudsprisen er 20 kr. for de 3 poser nødder?

På forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først den oprindelige pris ud fra den første oplysning.

Beregn så besparelsen ved en nye tilbudspris, og sæt den i forhold til den oprindelige pris.


Svar #2
01. marts 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

Den oprindelige pris må være: 36 kr.

Jeg kan ikke rigtig komme videre..


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.

hvis tilbudsprisen så i stedet er 20 kr, beregn så besparelsen, og beregn hvor stor en procentdel, besparelsen er af den oprindelige pris.


Svar #4
01. marts 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

Ehm..

36 * (1 + P%) = 16

1 + P% = 16/36 

P% = 16/36 - 1

???


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Besparelsen er 36 - 20 = 16 kr

Besparelsen udgør brøkdelen   16 / 36  af den oprindelige pris. Udtryk denne brøkdel som % .


Svar #6
02. marts 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

Ahhh, så jeg skal slet ikke bruge begyndelses- og slutværdi!

16 / 36 = 0,444 -> 0,444 * 100 = 44,4 %

Jeg takker oprigtigt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.