Matematik

procent

17. oktober 2020 af hanne2017 - Niveau: 10. klasse

På en ø er befolkningstallet faldet med ca. 3,4% på 5 år. Befolkningstallet er efter nedgangen 41.776 personer.
Hvor mange personer boede på øen for 5 år siden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2020 af StoreNord

Hvis du ikke mener 3,4 % pr år:

Oprindeligt befolkningstal er:     x indbyggere

Løs ligningen:        x-3,4/100*x = 41776

Men måske mener du 3,4 %pr år.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2020 af ringstedLC

eller:

\begin{align*} \text{Stigning}_{\%}=-3.4\% &= \frac{\bigl(\text{Bef}_{\,0}-\text{Bef}_{\,-5}\bigr)\cdot 100}{\text{Bef}_{\,-5}}\,\% \\ -3.4\cdot \text{Bef}_{\,-5} &= 41776\cdot 100-\text{Bef}_{\,-5}\cdot 100 \\ 96.6\cdot \text{Bef}_{\,-5} &= 41776\cdot 100 \\ \text{Bef}_{\,-5} &= \frac{41776\cdot 100}{96.6}=\;? \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2020 af mathon

kort:
                     \small \begin{array}{llllll} B_{\textup{nu}}=B_{\textup{f\o r}}\cdot (1-0.034)\\\\ B_{\textup{f\o r}}=\frac{B_{\textup{nu}}}{0.966} \end{array}


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.