Matematik

Eksponentiel funktion

23. marts 2021 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
 

Indbyggertallet i Store Regneby var i 2010 på 53.000 indbyggere. Tre år senere var indbyggertallet steget til 62.000 indbyggere.

A)Beregn hvad indbyggertallet vil være i 2020, hvis indbyggertallet stiger som en lineær funktion.

B)Beregn hvad indbyggertallet er i 2020, hvis indbyggertallet stiger eksponentielt.

Tak på forhånd:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2021 af Quarr

f(x)=3000*x+53000

A) Beregn f(20)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2021 af Quarr

Brug: webmatematik.dk

B) Beregn g(20) 

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2021 af ringstedLC

#1 er kun delvis rigtig:

A)

\begin{align*} I_{1}(0) &= a\cdot 0+b\Rightarrow b=53000 \\ I_{1}(x) &= \frac{\text{indb}_{13}-\text{Indb}_{10}}{13-10}\cdot x+53000 \\ &= \frac{62000-53000}{13-10}\cdot x+53000 \\ I_{1}(x) &= 3000\cdot x+53000 \\ \end{align*}

B)

\begin{align*} I_{2}(0) &= b\cdot a^{0}\Rightarrow b=53000 \\ I_{2}(x) &= 53000\cdot \left (\!\sqrt[13-10]{\frac{\text{Indb}_{13}}{\text{Indb}_{10}}}\,\right )^{x} \\ I_{2}(x) &= ...\Rightarrow I_{2}(20)=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2021 af Quarr

Rettelse til #1-2:

Mente f(10) og g(10)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.