Matematik

Bestem a i h(t)=a*x^4+8*x^3+6*x^2

14. januar kl. 15:02 af vbnmgfh - Niveau: B-niveau

jeg har virkelig svært ved at tænke mig frem til løsningen for at man skal finde a i h(t)=a*t^4+8*t^3+6*t^2.

vi får også at vide at h(t)'=0 har to løsninger.


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. januar kl. 17:10 af ringstedLC

Diff.-kvotienten reduceres til et 2. gradspolynomium med kun én løsning og diskriminanten sættes derfor lig "0":

\begin{align*} h'(t)=0 &= 4\,a\,t^3+24\,t^2+12\,t &&,\;t=\left\{\begin{matrix}...\\...\end{matrix}\right. \\ 0 &= t\cdot \bigl(4\,a\,t^2+24\,t+12\bigr) \\ \Rightarrow t &= \left\{\begin{matrix}0\\...\end{matrix}\right. &&\textup{vha.\,nulreglen} \\ 0 &= 4\,a\,t^2+24\,t+12 &&,\;t\neq 0\;,\;t=... \\ \Rightarrow d=0 &= 24^2-4\cdot (4\,a)\cdot 12 &&\Rightarrow a=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar kl. 17:11 af peter lind

Der mangler adskillige oplysninger i det du har skrevet.

Vedlæg den originale opgave som en billedfil eller til nød en pdf fil og gør det fremover så vi er helt kla over hvad opgaven går ud på.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar kl. 18:07 af stine2006 (Slettet)

#2
Der mangler adskillige oplysninger i det du har skrevet.

Vedlæg den originale opgave som en billedfil eller til nød en pdf fil og gør det fremover så vi er helt kla over hvad opgaven går ud på.


Der mangler ingen oplysninger. Der er givet alle informationerne i starten af tråden. Har samme opgave.

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar kl. 18:24 af ringstedLC

#1

Diff.-kvotienten reduceres til et 2. gradspolynomium med kun én løsning og diskriminanten sættes derfor lig "0":

"... 2. gradspol. med kun én rod og ..." er en mere korrekt formulering.


Skriv et svar til: Bestem a i h(t)=a*x^4+8*x^3+6*x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.