Matematik

Bestem f'(1) differentialregning

16. januar kl. 15:00 af khr43 - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke sikker på hvordan man løser denne opgave om det er sammensat eller produktregel og om hvordan jeg gør det i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar kl. 15:58 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&f(x)=\ln(x)\cdot \left ( 5x^{\, 4}+2 \right )\qquad x>0 \\\\\textup{Produktreglen:}&f(x)=\left (g(x)\cdot h(x) \right ){}'=g{\, }'(x)\cdot h(x)+g(x)\cdot h{\, }'(x)\\\\& f{\, }'(x)=\frac{1}{x}\cdot \left ( 5x^{\, 4}+2 \right )+\ln(x)\cdot 5\cdot 4\cdot x^{4-1}+0=\\\\& \frac{5x^{\, 4}+2}{x}+20x^3\cdot \ln(x) \end{}


Skriv et svar til: Bestem f'(1) differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.