Matematik

funktion/differentialligning

07. april 2011 af ShaneM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey matematikere på SP :)

Jeg sidder med den sidste opgave, i mit opgavesæt, men kan ikke rigtigt finde ud af den :(

Opgave lyder:
Vis, at funktionen f(x)=x^4 for x>0 er løsning til differentialligningen: (dy / dx) = (4y / x)

Hvordan skal denne opgave forstås og evt. løses?
Vil meget gerne have en forklaring :D

Undskyld den misforstået overskrift.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)
God dag, mvh ShaneM 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2011 af peter lind

Gør prøve: Find f'(x) og 4*f(x)/x. Hvis de 2 udtryk er identiske er f(x) en løsning til differentialligningen.


Svar #2
07. april 2011 af ShaneM (Slettet)

 f'(x)=4x^3

4*f(x) / x  <=> 4*x^4 / x = 4x^3

Så må denne sætning være bevist ? :)

Tak for hjælpen .. ;)


Skriv et svar til: funktion/differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.