Matematik

Hjælp!

07. april 2011 af hansoggrete (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f (x)=e^x-3x+1
Bestem f ′(x) , og gør rede for, at funktionen f har et minimum.
f' (x)=e^x-3
 

Hvordan gør jeg rede for det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2011 af mathon

ekstremum
kræver
                         f '(xo) = exo - 3 = 0

                         beregn xo
       og
                         bestem monotoniforholdene ud fra fortegnsvariationen for f '(x)
 


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.