Kemi

Berening af ph i saltsyre

08. april 2011 af Adamdk (Slettet)

Jeg er igang med at beregne Ph værdi af Saltsyre med en Renhed på 36%

M: 36.4 g/mol  (står på bunken)

1g / 36.4g/mol=0.027mol

-log(0.027)=1.569

Kan det passe at ph værdien er 1.569?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2011 af mathon

densiteten af 36% HCl er d = 1183 g/L

                      cs = 0,36·(d/M) = 0,36·(1183 g/L)/(36,4 g/mol) = 11,7 M

                      pH = -log(cs) = -log(11,7) = -1,07                           da HCl er en stærk syre


Svar #2
08. april 2011 af Adamdk (Slettet)

Tak

jeg tænkte om de 0.36 ikke har en endhed da jeg få resultated i 1/L*mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2011 af mathon

    36% = 0,36 er dimensionsløs/uden enhed

enheder
                      (g/L) / (g/mol) = (mol/L) = M            ("molær")


Skriv et svar til: Berening af ph i saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.