Matematik

rumgeometri

09. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

1) hvordan skal jeg projektere et punkt (3,3,-2) ned på en linje med paramenterfremstillingen (x,y,z)=(-1,2,1) +t(5,1,2) ?

2) jeg bliver bedt om at: gøre rede for de to planer er parallelle men ikke sammenfaldende.

a: 2x-y+5z+7=0 og b: -1ox+5y-25z-38=0

Hvordan skal jeg gøre det?

Ret forvirret så på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

1) Du kender linjens retningsvektor og vektoren fra punktet til punktet i linjen. Dernæst kan du benytte projektionsformlen, hvor du finder vektoren fra punktet i linjens parameterfremstilling til projektionen af P på l.

2) Her finder du krydsproduktet af de to normalvektorer for planerne. Hvis krydsproduktet resulterer i nulvektoren, vil de to vektorer være parallelle.


Svar #2
10. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

Mange tak skal du have! 2'erenstår helt klar, men kan ikke se at jeg kender retningsvektoren i opg 1? Jeg kendernormal vektoren givet ved AB vektor,samtde tre punkter.

I tilfælde af jeg finder retningsvektoren kan jeg så bare benytte:  r1= r - ((r*n)/n^2) * n ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du kan jo aflæse retningsvektoren ud fra linjens parameterfremstilling?

Altså er retningsvektoren r = (5,1,2) .


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.