Matematik

Bestem f '(x) og gør rede for, at f har et maksimum

09. april 2011 af ceren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er gået i stå i denne opgave. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3*lnx - x^3  ,  x > 0

a) Bestem f '(x) og gør rede for, at f har et maksimum


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du differentierer f(x), dernæst løser du ligningen f'(x) = 0, og foretager en fortegnsanalyse for f'(x) for at fastlægge maksimum for f(x).


Svar #2
09. april 2011 af ceren (Slettet)

Når man differentierer f(x) giver det så 3 * 1/x - 3x^2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
09. april 2011 af ceren (Slettet)

Jeg har løst ligningen f '(x) = 0 det giver x=1

Hvordan gør jeg rede for, at f har et maksimum?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du laver fortegnsanalysen for f'(x), hvor du indsætte f.eks. 0 og 2, og undersøger på den måde fortegnet, hvis det er negativt vil f(x) være aftagende og hvis fortegnet for f'(x) er positivt vil f(x) være voksende.


Svar #6
09. april 2011 af ceren (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Det var så lidt :-)


Skriv et svar til: Bestem f '(x) og gør rede for, at f har et maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.