Matematik

reducer

09. april 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(a+b)(2a+b)-(2a-b)(a-4b)

giver det 12ab-3b^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

(a+b)(2a+b) - (2a-b)(a-4b) = (2a2 + ab + 2ab + b2) - (2a2 - 8ab - ba + 4b2) = 2a2 + ab + 2ab + b2 - 2a2 + 8ab + ab - 4b2

= 2a2 - 2a2 + ab + 2ab + 8ab + ab + b2 - 4b2 = 12ab - 3b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2011 af Krabasken (Slettet)

= 3b (4a-b)


Svar #3
10. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

ja det er det samme :)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.