Matematik

2x-3y=k

10. april 2011 af 5n1p3r (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej jeg har en opgave til i morgen og den lyder sådan her:

Bestem tallet k således at linjen med ligningen 2x-3y=k sammen med koordinatakserne danner en trekant med areal 30.

håber jeg kan få noget hjælp til den her da jeg er kørt død i den.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mathon

    ligningen 2x - 3y = k på
    akseskæringsform
                                                  x/(k/2) + y/(-k/3) = 1

for
    y = 0   afskæres på x-aksen katetelængden  (k/2)

    x = 0   afskæres på y-aksen katetelængden (k/3)

trekantareal
                          T = (1/2)·(k/2)·(k/3) = 30


Svar #2
10. april 2011 af 5n1p3r (Slettet)

jeg fatter stadig ikk hvordan man kommer frem til hvad k er?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af mathon

                              (1/2)·(k/2)·(k/3) = 30

                              (1/12)k2 = 30

                              k = ±√(360) = ±6√(10)


Svar #4
10. april 2011 af 5n1p3r (Slettet)

kan man skrive 

k = ±√(360) = ±6√(10) 

mere ud??  


Skriv et svar til: 2x-3y=k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.