Kemi

Ligevægtkonstant

10. april 2011 af Gliop (Slettet)

 Ved 450 grader er ligevægtkonstanten lig med 50 for ligevægten:

H2+I2-> 2HI

a) Bestem værdien for ligevægtskonstanten, når reaktionsskemaet skrives modsat:

2HI-->H2+I2

b) Bestem værdien for ligevægtkonstanten, når reaktionsskemaet er afstemt på følgende måde:

2H2+2I2->4HI

Jeg har svært ved at slå koncentrationerne op i databogen. Er der nogen, der vil hjælpe mig med denne opgave..??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mathon

a)
                                     [H2]·[I2] / [HI]2  = (1/50) = 0,02

b)
                                    [HI]4 / ([H2]2·[I2]2)  = ([HI]2 / ([H2]·[I2]))2 = 502 = 0,022


Svar #2
10. april 2011 af Gliop (Slettet)

I opgave b har du divideret 1 med 50


Skriv et svar til: Ligevægtkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.