Matematik

Fart

10. april 2011 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Kan ikke finde ud af denne opgave. Den lyder:

Det tager 10 sekunder for toget at køre en omgang med en bestemt fart. Beregn denne fart.

Omgangen rundt er 187,2 cm

Hjælp mig, tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mathon

                               vmiddel = (187,2 cm) / (10 s)


Svar #2
10. april 2011 af MathildeKDC (Slettet)

Hvordan får jeg så det til km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af mette48 (Slettet)

vmiddel = (187,2 cm) / (10 s) =

187,2*60*60/(10*1000) km/t ≈ 67 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2011 af AskTheAfghan

1 cm/s = 0.036 km/t

 18.72 cm/s   =   18.72 · 0.036 km/t  ⇒  0.67392 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2011 af mathon

  #1

            vmiddel = (187,2 cm) / (10 s) = 18,7 cm/s = 0,1872 m/s = (3,6·0,1872) km/h = 0,674 km/h

 .

   1 m/s = 3,6 km/h


Skriv et svar til: Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.