Kemi

Masseprocent?

10. april 2011 af giraffenh (Slettet)

Jeg har fået et spørgsmål i en kemirapport der hedder "eddikesyre i husholdningseddike" og.... ja min masseprocent skulle meget gerne være tæt på 5% men er min metode rigtig? ellers hvad har jeg gjort forkert? 

- Densiteten for husholdningseddiken sættes til at være 1,00 g/ml.

Beregn indholdet af eddikesyre (i masseprocent) i husholdningseddike:

Vi ved at 1,00g/mL er det samme som 1000g/L. Nu da vi kender densiteten og volumen for husholdningseddiken, kan vi finde massen ved hjælp af formlen
P =m/V som vi kan omskrive til m = P • V

Derfor 1000g/L • 0,025L = 25 g
For at finde masseprocenten af CH3COOH i husholdningseddike, skal massen af CH3COOH findes. Dette kan gøres ved hjælp af følgende formel: m = M • n
Derfor:
m = 60,052 g/mol • 0,00206 mol =0,123707g

Da vi nu har fundet massen af CH3COOH kan vi nu finde masseprocenten ved at dividere massen af CH3COOH med massen af husholdningseddiken og derefter gange med 100%. Derfor ser formlen sådan ud:

m = m(CH3COOH)/m(Husholdningseddike) • 100%
m = 0,123505 g/ 25 g • 100% = 0,00494% (?????)

Vil være utrolig taknemmelig hvis der var en der ville hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mathon

             ...hvad er eddikesyrens molaritet ?


Svar #2
10. april 2011 af giraffenh (Slettet)

 tror det var 2,00 mL 


Svar #3
10. april 2011 af giraffenh (Slettet)

nææh hvis den fortyndede var 25mL og den blev fortyndet med en faktor 10 må den ufortyndede altså eddikesyren være 2,5mL og altså 2,5 g ... tror jeg :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2011 af mathon

               ...molaritet angives i mol/L og ikke i mL !


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2011 af mathon

      c = p•10-2•d/M
 
      p = 100•M•c/d = 100•(60,05 g/mol)•c/(1000 g/L) = (6,005 L/mol)•c

 


Skriv et svar til: Masseprocent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.