Matematik

simpel opgave... eller

10. april 2011 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Ja, hvordan løses følgende opgave:

48/2(9+3)

Vi sidder en lille gr. sammen, og den ene halvdel holder stædigt fast i at svaret er 288 og den anden inkl. mig selv at svaret er 2.

Spørgsmålet:

Hvem af os har ret?

Hvilke regneregler har i benyttet til at bevise det rigtige facit?

mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2011 af pige24 (Slettet)

24(9+3)=24*9+24*3=288


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2011 af over9000 (Slettet)

jeg går ud fra at du mener

(48)/(2*(9+3)) .

Det giver 2. :)

Man ganger ind i parantesen således:

(48)/(2*(9+3)) . <=> (48)/(2*9+2*3) <=> (48)/(18+6) <=> (48)/(24) <=> 2.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2011 af over9000 (Slettet)

Hvis du mener

(48)/(2) *9+3 er det sandt at  det er = 288.


Svar #4
10. april 2011 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Jeg mener ingenting :-)

Det er jer selv der sætter ekstra parenteser ind. I skal forstille jer at opgaven står sådan som jeg skrev den uden de ekstra parenteser du har valgt at indsætte. Hvilke regneregler kan benyttes til at bevise hvem af os der regner rigtigt?

Det er klart at med de ekstra parenteser du indsætter, ja så der ikke nogen tvivl om facit :-)  

Vi fik serveret opgaven således: 48/2(9+3)

... Spørgsmålet er vel i bund og grund om hvad der er "stærkest".. om man først skal sige 48/2 også gange parentesen, eller om 2 skal ganges ind i parentesen først. Er der en regneregel der viser hvilken af metoderne der er den rigtige? 


 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2011 af over9000 (Slettet)

Hvis man ingen parenteser indsætter er svaret 288.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Man udregner parentesen først = 12

Ganger med de 2 = 24

Og tilbage står 48/24 = 2


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ifølge min mat-bog, så ser regnehierakiet således ud:

1. parentes

2. Potens og rod

3. Multiplik. og division

4. Addition og subtraktion


Svar #8
10. april 2011 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Mathon! :o) Hvad er dit bud? 


Skriv et svar til: simpel opgave... eller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.