Matematik

logaritme

10. april 2011 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 regnereglen ln(a^x)=x*ln(a)

hvorfor er det at a = 10^loga ?

hvorfor er det a altid skal være større end 0 ?

er det så bare sådan her jeg skal bevise det::::

a^x=10^(loga)^x

også fordi a^x er det samme som 10^(loga)^x

så kan man indsætte:

10^(loga)^x=(10^(loga))^x også regnereglen der siger at man må gange x foran

10^(loga)^x=(10^(x*loga))

er det så bevist sådan ? en der kan forklare det bedre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mette48 (Slettet)

ax=10x*loga

Du roder i et eller andet, jeg kan ikke lige se hvad, men du bør finde difinitionerne på log i din lærebog og finde ud af hvad de betyder.


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.