Matematik

HASTER! HJÆLP!

11. april 2011 af Gitse (Slettet)

Hej, 

Hvordan kan det:

a2 = længeden af a2 (jeg kan ikke skrive det her - men det er den numeriske værdi i anden..) Jeg håber I forstår hvad jeg mener...

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af MTO (Slettet)

Jeg går ud fra, du snakker om en vektor her. (?)

Først, to vektorer ganget/prikket sammen (deres skalarprodukt) er deres første-koordinater ganget med hinanden plus deres anden-koordinater ganget med hinanden, altså for vektor a og b: a1*b1 + a2*b2.

En vektors længde er kvadratroden af kvadratet af dens første-koordinat plus kvadratet af dens anden-koordinat, altså for vektor a: √(a12 + a22)

Lad vektor a have koordinaterne (a1, a2)

Vektor a2:

a2 = a1*a1 + a2*a2 = a12 + a22

Vektor a's længde:

|a|2 = √(a12 + a22)2 = a12 + a22

Det sidste sker, fordi kvadratroden af noget i anden, √(x)^2, er to "modsatte" funktioner, så dette giver bare x.


Svar #2
11. april 2011 af Gitse (Slettet)

 Vil det så sige, at : 

|a|2 = √(a12 + a22)2 = a2 ???? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2011 af MTO (Slettet)

Nej.

|a| = √(a12 + a22)

For at få |a|2, sætter du det hele i anden:

|a|2 = √(a12 + a22)2

Men her er kvadratroden og kvadratet de to modsatte funktioner, så det bliver tallet selv, her: a12 + a22


Svar #4
11. april 2011 af Gitse (Slettet)

Okay - tak skal du ha' :)

Det eneste jeg ikke forstår er - der er en regnerel der siger at: a2=a*a = |a|2 

Og dér, hvor jeg går i stå er: hvordan a2 bliver til |a|2

Jeg håber du forstår hvad jeg mener..

(Jeg er igang med at bevise vinkel ml. to vektorer - og dér bruger man denne regneregel.. )


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2011 af MTO (Slettet)

Det er nu ikke en regneregel som sådan, det er på baggrund af det bevis, som jeg skrev i #1. Jeg brugte ikke nogle egentlige størrelser, men viste, at en vektor ganget med sig selv giver præcist det samme som dens længde ganget med sig selv, uanset hvilke tal der indsættes. Så hvis du kan følge og forstå #1, så burde der ikke være nogen problemer :)

Med andre ord: vektor a2 "bliver" ikke til længden af vektor a2, man ved bare, at det er sådan ud fra beviset i #1.


Skriv et svar til: HASTER! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.