Matematik

Different kvotient

11. april 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På fig. ses grafferne for funktioner f og g. :

Bestem Δy for g med udgangspunkt i x0 , når h = 2 og

1) x0= -1            2) x0= 0         3) x0=1

Bestem der efter (delta y )/ h hvilket tal er det der fremkommer ?

Hvad er det lige man skal gøre i den her opgave?? skal man diff. eller.


Svar #1
11. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

er x = h eller hvordan ?


Svar #2
11. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

1 ) er delta y = -1*22+ 2 = -2 ????

Og delta y / h er = f ( x+ h ) - f ( x0) / h  og det angiver seganten ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der gælder Δy = f(x0+h) - f(x0)

For de forskellige værdier af x0 skal du så benytte graferne til at aflæse f(x0) , f(x0+h), g(x0) og g(x0+h) og så beregne de tilsvarende differenser Δy . Endelig beregnes     Δy / h .


Svar #4
11. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki det forstår jeg godt så.. Hvad er det for et tal der fremkommer når man Δy / h .?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er differenskvotienten for funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2012 af charlie111 (Slettet)

men skal man gøre delta y / h i alle x0 igen ?

 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #3.     Δy / h beregnes for hvert x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2012 af charlie111 (Slettet)

okay, mange tak :)


Skriv et svar til: Different kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.