Kemi

hjælp please !

11. april 2011 af sommer2011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

iodid oxideres af jern(3) ifølge reaktionsskemaet

2Fe^3+ (aq) + 2 I^-         -->      2Fe^2+ (aq)    + I2 (aq)

skriv hastighedsudtrykket for denne reaktion, når en fordobling af iodidkoncentrationen forøger hastigheden med en faktor fire, og en fordobling af koncentrationen af jern(3) fordobler reaktionshastigheden..

hvad gør jeg, forstår det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af Kylle-pylle (Slettet)

Når en fordobling af iodidkonc. firedobler hastigheden er der tale om en 2. ordens reaktion, og hastighedesudtrykket er da: v=k*[A]^2

Når en fordobling af konc. fordobler hastigheden er der tale om en 1. ordens reaktion, og hastighedsudtrykket er da:

v=k*[A]

[A]=konc. af stoffer, og k=hastighedskonstanten..

Nu er den markeret til kemi B, men jeg lærte de først på kemi A, så ved ikke om det er uddybende nok..


Skriv et svar til: hjælp please !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.