Matematik

Stokastisk variabel x

12. april 2011 af nielsenmaria (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nedenstående tabel viser sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X.

         t |     0  |  2| 4|  6 |    8  |    10

P(X=t) |0,05 | a | a | a |0,25 | 0,10

Bestem P(X > 8)

Bestem tallet a.

Bestem middelværdien u for X.

Bestem P(X < u)

Lad Y=3x-1

Bestem E(Y) og Var(Y)

Hjælp modtages hellere end gerne!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af peter lind

P{X≥8) = P{X=8}+P{X=10}

Til bestemmelse af a: brug at summen af sandsynlighederne skal være 1.


Svar #2
12. april 2011 af nielsenmaria (Slettet)

hvorfor P{X=8}+P{X=10}?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af peter lind

Af de mulige udfald der er ≥ 8 er der kun udfaldene 8 og 10.


Skriv et svar til: Stokastisk variabel x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.