Matematik

Linenær vækst

12. april 2011 af nårVIgårlive (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg vil godt have hjælp til en opgave.

Hos et telefonselskab koster et fastnetabonnement 370 kr. pr. kvartal. Derudover er der en samtaleafgift på 0,25 kr. pr. min.

Spørgsmål:

a) hvor meget er en kvartalsregning på, hvis kunden det pågældende kvartal har talt i fastnettelefon i 142 min og i 213?

b) Find en for y som funktion x

Altså der er tale om en lineær vækst., så y = f(x) = ax + b. Er det så 0,25•142 min. + 370?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er svaret på det 1. spm. i a) .


Svar #2
12. april 2011 af nårVIgårlive (Slettet)

I b) glemte jeg lige forskrift. Men forskriften er for y er det ikke min udregning fra a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det ser ud til, at du har identificeret a og b korrekt. Opskriv så den korrekte forskrift for y = f(x) .


Svar #4
12. april 2011 af nårVIgårlive (Slettet)

y = f(x) = 0,25 • 142 + 370 eller er det t = f(x) = 0,25x + 370. Nu hvor x både 142 min og 213 min?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forskriften er udtrykket med x, altså f(x) = 0,25x + 370. Dernæst kan du bruge forskriften til at beregne de to værdier f(142) og f(213) .


Svar #6
12. april 2011 af nårVIgårlive (Slettet)

Når okay. Tak for det! (:


Skriv et svar til: Linenær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.