Fysik

Mekanik

12. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil kører 90 km/h ud ad en lige vej. Der kobles ud, og lader bilen løbe farten af sig. Tabllen viser hvordan farten aftager med tiden

t     s            0        2          4           8       10      15      20   30   45 

v    km/t      90      82       70        55       50     36      25     7     0

a) tegn (t,v) grafen

b) Hvor langt kører bilen før den stopper?

Hvordan løser jeg b) ? skal jeg lave en forskrift for funktionen og og integrere den og finde s(t) funktionen og så sætte t = 45 for at finde ud af hvor langt den er kørt?, eller er jeg galt på den


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder s(t) = ∫ v(t) dt , så du kan lave numerisk integration på tabellens data.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2011 af peter lind

Du har ret.


Svar #3
12. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Takker


Svar #4
12. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Nu hvor jeg har tråden, kan en så forklare hvad den tilbagelagte vej s(t2) - s(t1) med tilnærmelse er lig med middelsummen

s ≈ Σ v(t) *Δt . Betyder dette, at arealet under grafen er summen af tidsrummet Δt * alle funktionsværdierne for v(t) ?

Der står desuden også at HELT præcist er den tilbagelagte vej lig med middelsummens grænseværdi for Δt gårende mod nul. HVordan kan dette vises ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af peter lind

prøv at se på beviset for arealformlen A = ∫abf(x)dx


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.