Fysik

Mekanik - acceleration

13. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har en graf med sekunder på x aksen og m/s på y aksen.

Ud fra 0.25 sek er funktionsværdien -3 m/s. Dette betyder at accelerationen er aftagende. Men hvis man ikke kigger på hældningen, men blot funktionsværdien, betyder det så, at farten er 3 m/s mindre end før at farten blev aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af mathon

 i (to,vo)      er          a = dv/dt      dvs accelerationen i punktet er grafens tangenthældning i punktet


Svar #2
13. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Jamen vil det sige, at i t = 0.25 sek mister den - 3 m/s ?

Men accelerationen er på min graf i hvertfald ikke konstant


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2011 af mathon

                               ...aflæs tangenthældningen i det relevante punkt                                     


Svar #4
13. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Det jeg spørger om er, hvad y - værdien giver udtryk for. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af mathon

                       y - værdien er lig med farten - intet andet


Svar #6
13. april 2011 af slapdack (Slettet)

Hvis accelerationen er negativ, betyder det så, at den er kontsant? hvis den er f.eks - (1/2) ?


Svar #7
13. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Desuden, (t,s) grafen - hvis y-værdien er negativ, betyder det så at noget er på vej nedad eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2011 af mathon

        "t = 0.25 sek mister den - 3 m/s"

                           a = (-3 m/s) / (0,25 s) = - 12 m/s2


Skriv et svar til: Mekanik - acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.