Andre fag

Hvorfor er sproglige "dummere" end matematikere?

17. maj 2005 af metzz (Slettet)
Hej hej..
Jeg har gået rundt og blevet MERE og mere irriteret over den måde vi sproglige bliver behandlet på. Vi får dumme kommentarer med, at vi jo ikke kan andet end at stave og lære sprog. Disse ord kommer især fra matematikerne, som selv mener de er klogere.. Hvorfor er det sådan?? Sproglige er efter min mening ligeså kloge og intelligente som matematikerne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2005 af danielruhmann (Slettet)

*host host*

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2005 af Malfoy (Slettet)

#0 Der er jo ikke noget "klogt" ved sprog, altså sprog er sprog det er der ikke noget svært i. De matematiske fag er sådan noget man skal bruge sin hjerne til, hvis det er sådan man kan sige det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2005 af Marcus (Slettet)

Sådan har det jo altid været. Du må bare give dem igen, når de kommer med deres smarte kommentarer :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2005 af JulieJense (Slettet)

#2 : Hørt - hørt :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2005 af Klogeåge (Slettet)

Nu er jeg jo selv matematiker, og vil give #2 ret. Matematik er kunst og logik. Det er sprog ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2005 af danielruhmann (Slettet)

#0 Matematikere er logikere, mens sproglige er humane. #2 Prøv at gøre rede for, det nemt at lære sprog.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

#2:

Pudsigt, jeg synes ellers det er sprogfagene der er svære, og matematikken som er ret nem. Derfor jeg valgte at blive matematiker, og ikke sproglig.

Troede egentlig i sproglige kom med ligeså mange kommentarer til os matematikere som omvendt...

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2005 af *A* (Slettet)

Helt enig, sproglige bliver tit undervurderet.

Men det skyldes jo at det reelt set ofte er logiske problemstillinger der løses i hverdagen. Derfor forstår mange matematikere det tit, mens du sproglige tit "ryger af i svinget" og derfor fremstor som blanke.

Desuden er de fleste nørder næsten altid matematikere... Hvis de kan finde ud af begge dele så vælger de som regel altid matematisk for der er uddannelsesmulighederne bedst

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2005 af Astrid (Slettet)

Måske kunne det hænge sammen med, at der absolut ikke er lige muligheder for sproglige og for matematikere(!) Vælger en sproglig studerende matematik på højniveau, får vedkommende ikke credit for mere end et B-Niveau, mens en matematiker der vælger et sprogfag som engelsk kan få det på A-Niveau. Tænk engang at systemets urimeligheder skal have indflydelse på den generelle opfattelse af den sproglige studerendes færdigheder.

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2005 af Amalie-pigen (Slettet)

Ja, det har jeg også tit tænkt over..

Tror helt klart det har noget at gøre med, at der generelt går flere "mindre begavede" på sproglig end matematisk. Dermed ikke sagt at sproglige er dumme, slet ikke.
Personligt, kender jeg bare nogle stykker, der ikke rigtig vidste hvad de ville efter folkeskolen, idet de ikke rigtig mente at de kunne klare gymnasiet -men alligevel endte det dog med, at de godt mente at de kunne klare en sproglig linje!

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. maj 2005 af Amalie-pigen (Slettet)

Desuden opfattes nørder tit som "de kloge" -og man må da sige, at der er flest nørder ar finde blandt matematikerne!

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. maj 2005 af *A* (Slettet)

#10 Præcis! De mente at man nok skulle kunne snakke sig fra sprogfagene.... Men det lykkedes dem ikke rigtig og mange af dem sidder nu med elendige snit.....

Men kender bestemt også mange kloge sproglige, samt derudover personer med høj (ikke-boglig) intelligens

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. maj 2005 af JulieJense (Slettet)

#7:
"Troede egentlig i sproglige kom med ligeså mange kommentarer til os matematikere som omvendt..."

Det gør de (fleste i hvert fald) da også!!
Til #0: Hvorfor rakker matematikere ned på sproglige? Hvorfor skal 1g'erne mobbes af 3.g'erne? Hvorfor rakker dymnasieelever ned på hf'er / hh'er (jvf. "Den sorte skole")? Hvorfor rakker mænd ned på kvinder og kvinder på mænd i form af f.eks. jokes?
Sådan er det bare! Det er på mit gymnasie en tradition, at de matematiske og sproglige elever "mobber" hinanden, ligeså vel, som 1g'erne skal mobbes og "holdes nede" af "de store". Sådan har det altid været. Selvfølgelig er det ikke sådan, at matematikere ER klogere end sproglige, eller omvendt for den sags skyld, men alligevel er det sjovt at køre lidt konkurrence klasserne imellem.

Grunden til, at matematikere mener, at de er bedre en sproglige er sådan set meget simpel - i de naturfaglige fag drejer det sig om at finde og anvende nogle bestemte formler, så man kan få et bestemt resultat. Enten forstår man matematik eller også gør man ikke. Der er egentlig ikke så meget imellem. I de sproglige fag kan man - ligesom i f.eks. dansk "snakke sig fra det". Der er sjældent én bestemt løsning, som i de naturfaglige fag.

Men jeg synes ikke du skal tage det så alvorligt. Det er ment som joke og sjov, og du skal gøre som Marcus foreslår i #3 - bare giv dem (eller os :) ) igen af samme skuffe :D

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. maj 2005 af Malfoy (Slettet)

#2 + altså sprog er logik for burhøns men til matematik skal man bruge den sunde fornuft...
Helt enkelt

Svar #15
17. maj 2005 af metzz (Slettet)

#14 Er Latin, Fransk, Spansk og tysk, + dets grammatik logik for burhøns?? Det tror jeg også at matematik og fysik er. At lære sprog tager flere år, hvorimod matmatik er 1000 gange lettere at lære.. Et par måneder så kan du det mest grundlæggende.

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#15 hvis matematik er så let hvorfor er du så ikke matematisk med et snit på 11 ? Og grundlæggende matematik er ikke nok at kunne.



(hvorfor er der forresten to tråde med det samme formål?)

Svar #17
17. maj 2005 af metzz (Slettet)

Jeg har aldrig sagt at matematik er LET, jeg siger bare at det er meget lettere at lære end sprog. Jeg har ikke valgt matematisk linie fordi jeg hader matematik, men elsker sprog. Svar nok?

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. maj 2005 af _Gucci_ (Slettet)

de sproglige er alle resterne der ik kan blive matematikere derefter kommer Hf'er :D hehe.. ga' vide om denne struktur ændrer sig når den nye reform bliver indført?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. maj 2005 af JulieJense (Slettet)

#18: Ha - god pointe :D

Skriv et svar til: Hvorfor er sproglige "dummere" end matematikere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.