Matematik
3 Brøker
10. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Problemer med tre 1.g brøkstykker:
13 2/9 - 9 7/8 + 2 5/27
= 13 6/27 + 2 5/27 - 9 7/8 = 15 11/27 - 9 7/8 = 15 88/216 - 9 189/216 = 6 -101/216
Øhm, har jeg regnet helt forkert her, eller?
2 1/9 - 4 5/6 + 12 5/9
= 2 2/18 - 4 15/18 + 12 10/18 = 14 12/18 - 4 15/18 = 10 -1/6
Hvis jeg har regnet rigtigt, hvad skal jeg så gøre her?
3p/5p + p/8p - 3
= 24p/40p + 5p/40p - 3 = 29p/40p - 3
Hvordan?
Håber der er nogen som gider hjælpe mig, for det skulle jo ikke være så svært for jer ;)
Btw.. Så skrives en brøk som,
3a
---
3b
her som,
3a/3b
13 2/9 - 9 7/8 + 2 5/27
= 13 6/27 + 2 5/27 - 9 7/8 = 15 11/27 - 9 7/8 = 15 88/216 - 9 189/216 = 6 -101/216
Øhm, har jeg regnet helt forkert her, eller?
2 1/9 - 4 5/6 + 12 5/9
= 2 2/18 - 4 15/18 + 12 10/18 = 14 12/18 - 4 15/18 = 10 -1/6
Hvis jeg har regnet rigtigt, hvad skal jeg så gøre her?
3p/5p + p/8p - 3
= 24p/40p + 5p/40p - 3 = 29p/40p - 3
Hvordan?
Håber der er nogen som gider hjælpe mig, for det skulle jo ikke være så svært for jer ;)
Btw.. Så skrives en brøk som,
3a
---
3b
her som,
3a/3b
Svar #1
11. august 2003 af Jean
En mere overskuelig måde er at opskrive alle tallene som brøker og så sætte på fælles brøkstreg.
I den sidste. Husk at 3 = 120p/40p
I den sidste. Husk at 3 = 120p/40p
Svar #2
11. august 2003 af Rune G. (Slettet)
Jep rigtigt som Ibiza siger, det er nemmere at sætte på fælles brøkstreg:
13 2/9 - 9 7/8 + 2 5/27 =
119/9 - 79/8 + 59/27 =
2856/216 - 2133/216 + 472/216 = 1195/216
2 1/9 - 4 5/6 + 12 5/9 =
19/9 - 29/6 + 113/9 =
38/18 - 87/18 + 226/18 = 351/18 = 39/2
3p/5p + p/8p - 3 =
24p/40p + 5p/40p - 3*40p/40p =
-91/40
Noget i den stil.....Forresten hvis der står 10 -1/6 er det jo blot det samme som 60/6 - 1/6 = 59/6
13 2/9 - 9 7/8 + 2 5/27 =
119/9 - 79/8 + 59/27 =
2856/216 - 2133/216 + 472/216 = 1195/216
2 1/9 - 4 5/6 + 12 5/9 =
19/9 - 29/6 + 113/9 =
38/18 - 87/18 + 226/18 = 351/18 = 39/2
3p/5p + p/8p - 3 =
24p/40p + 5p/40p - 3*40p/40p =
-91/40
Noget i den stil.....Forresten hvis der står 10 -1/6 er det jo blot det samme som 60/6 - 1/6 = 59/6
Skriv et svar til: 3 Brøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
