Matematik

brøk

13. april 2011 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 8. klasse

2 2/4 - 11/3 = ka ik helt huske hvordan .. dvs. to tofjerdedel minus en entredjedel

4 3/4 - 1/6

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til fælles nævner.


Svar #2
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

den første : 9/12  og 4/12


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor kommer 9/12 fra ?


Svar #4
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

forlænge 2/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så gør det korrekt.


Svar #6
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

hm så : 4/8


Svar #7
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

hvordan ved man præcis hvilken tal man skal forlænge med, bestemmer man selv?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har jo allerede afgjort, at du vil forlænge til fællesnævneren 12, som er brugbar; men som ikke er den mindste fællesnævner for de to brøker. Du skal så se på, hvad du skal gange 4 med for at få 12, og så skal tælleren ganges med den samme faktor, således at brøken forlænges uden at ændre værdi.

Man kan altid bruge produktet af de to nævnere som fællesnævner.


Svar #9
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

så prøver jeg igen :

2*3 og 3*4 = 6/12 og den anden 4/12


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt.


Svar #11
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

okay hva skal jeg nu


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så skal du regne færdigt.


Svar #13
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

2 6/12 - 1 9/12 = Hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. april 2011 af bolani (Slettet)

Så ganger du tallet med tælleren:

= 2 * 6/12    -    1 * 9/12

= 12/12  -  9/12

= (12-9)/12

= 3/12

=1/4


Svar #15
13. april 2011 af BrainChild (Slettet)

tusiind tak, ka du hjælpe mig med den anden


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal lade være med at lave om på tallene. Det er jo 2 6/12 - (1 4/12) = 2 - 1 +6/12 -4/12 = 1 +2/12 = 1 1/6


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Prøv nu, om du ikke kan bruge det, du har lært her til selv at gøre et forsøg.


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.