Matematik

integralregning.

15. april 2011 af Gül03 (Slettet) - Niveau: A-niveau

M = {(x, y) | 0 ≤ x ≤ 2 ∧ x3 - 3x ≤  y ≤ -x2 + 4x + 1 }
 

har arealet: A(M) = ∫20 (-x2 + 4x + 1)2 - (x3 - 3x) dx          =            x4 - 9x + 14x2 + 11x + 1 

er det korrekt? og så skal den bare integreres. Er bare ikke så god til det med at integrere :( håber der er en der kan hjælpe-. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2011 af Duffy

Nej! Husk at det er et bestemt integral


Svar #2
15. april 2011 af Gül03 (Slettet)

hvad er forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. april 2011 af SuneChr

Når du har trukket sidste funktion fra under integraltegnet, fås integranden:

                                                          - x3 - x2 + 7x + 1

Dennes stamfunktion er da: (  - 1/4 x4 - 1/3 x3 + 7/2 x2 + x  )      + konstant, behøves ikke i bestemt integral.

Du indsætter først x = 0 i dette udtryk og finder værdien af stamfunktionen.

Dernæst indsættes x = 2 i stamfunktionen.

Til slut skal du subtrahere disse to værdier.


Svar #4
15. april 2011 af Gül03 (Slettet)

tusind tak for hjælpen SECC :)) Det hjalp meget.


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. april 2011 af mathon

                      A(M) = 02 (-x3 - x2 + 7x + 1)dx = (28/3)


Skriv et svar til: integralregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.