Fysik

Varmeenergi og nyttevirkning

15. april 2011 af lolo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Opgave lyder: Der opvarmes 1,8 L vand med en spritbrænder fra 18-80 graders celcius. Ved opvarmningen der varer 15 min. bruges 32 g sprit

A:  Hvor meget varmeenergi udvikles der ved afbrændingen af 32 g sprit?

B: Hvad er spritbrænderens effekt?

C: Hvor meget energi modtager vandet?

D: Hvor stor er nyttevirkningen

Jeg behøves ikke facit, men ville bare gerne have hjælp til formlerne som skal bruges til at udregne disse og måske lidt forklaring så det hele ikke virker så fjernt


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2011 af mathon

  

                               E = m·c·ΔT = (1,8 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((80-18) K) =


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2011 af mathon

#1

   til vandopvarmning:

                                           E = m·c·ΔT = (1,8 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((80-18) K) =


Skriv et svar til: Varmeenergi og nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.