Matematik

Hjælp til omskrivning til generel formel

15. april 2011 af mowli (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har følgende to ligninger

h2=(k*C)/((2-j)(1-j))

h3=(k*C)/((3-j)(2-j)(1-j))

og skal opskrive den generelle formel for hn, som funktion af n.

På forhånd tak for hjælpen


Svar #1
15. april 2011 af mowli (Slettet)

Jeg er selvfølgelig med på hvad der skal stå i tæller, men hvad med nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der indgår også et j i dit udtryk, og det er ikke klart, hvorledes j forholder sig til n. Men følgende er forsøg på en generalisering, under antagelsen, at j ≥ n+1

hn = k·C·(-1)n·(j-(n+1))!/(j-1)!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2011 af themowli (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar!

j, k, c er konstanter.

Hvordan kan det være at der ikke blot skal stå k*c i tæller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Fordi jeg laver produktet (3-j)(2-j)(1-j) om til (j-1)(j-2)(j-3) og smækker en række ekstra faktorer på for at få (j-1)! ud af det. Disse skal så forlænges på i tælleren.


Skriv et svar til: Hjælp til omskrivning til generel formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.