Matematik

Regning med renter

16. april 2011 af ag2011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Omsætningen i en virksomhed er i januar måned 230000 kr. De følgende 3 måneder stiger omsætningen med 10% pr. måned, og de næstfølgende 3 måneder falder omsætningen med 10% pr. måned.
Beregn omsætningens størrelse efter 3 måneder og efter 6 måneder og forklar, hvorfor det sidste beløb ligger under omsætningen for januar måned.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2011 af Isomorphician

Hvad er dit eget bud?


Svar #2
16. april 2011 af ag2011 (Slettet)

Jeg har ikke et bud, da jeg er i tvivl om hvordan jeg regner opgaven ud. Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen Kn=K0*(1+r)n.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2011 af Isomorphician

Ja.


Svar #4
16. april 2011 af ag2011 (Slettet)

Okay, super :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2011 af Krabasken (Slettet)

230000 * 1,103 = 306130
306130 * 0,903 = 223168,77


Da hvert års procent ganges med det foregående års slutresultat, er der ”mere at tage af, når det går nedad”.
Derfor bliver tabet større end gevinsten.
 


Skriv et svar til: Regning med renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.